Opgeladen op weg met Van Bakel Eco

13 januari 2014 (week 03 2014)

Heesch – Als vervolg op de subsidie voor elektrische fiets oplaadpalen is 2014 het jaar van de oplaadpalen en –zuilen voor elektrische auto’s. Een mooie buitenkans voor bedrijven die overwegen om elektrische auto’s aan te schaffen of al rijden.

Voor de aanschaf van oplaadpalen of oplaadzuilen is de subsidie van maximaal € 750,- niet het enige dat telt, ook de extra aftrek van belastingen in het kader van MIA (milieu investeringsaftrek) is leuk meegenomen, liefst 36% van de investering in het oplaadstation, mits die groter is dan € 2.500,-.

Voordelen
De verkoop van elektrische en hybride auto’s stijgt enorm, dankzij de verbeterde technieken. De vraag naar oplaadmogelijkheden stijgt evenredig mee. De eis dat de oplaadmogelijkheid publiekelijk toegankelijk moet zijn, heeft daarom ook voordelen. Wat dacht u van de extra aanloop bij het bedrijf? Bovendien is het pasjessysteem, waarmee de oplaadmogelijkheid in werking gezet wordt, zodanig ingericht dat u zelf kunt bepalen of u de stroom gratis, tegen een geringe vergoeding of met een kleine marge ter beschikking wilt stellen. Voor uzelf en uw personeel is de oplaadvoorziening altijd toegankelijk en goedkoop.

Particulieren
Menig ondernemer kiest ervoor om ook aan huis een oplaadvoorziening voor de auto te hebben. Een extra groep in de meterkast en een oplaadzuil aan huis, aangepast aan de mogelijkheden, geeft u de mogelijkheid ’s nachts gebruik te maken van het lagere tarief als u een energiecontract afsluit met dubbel tarief. Als iedereen slaapt en weinig andere energie vragende apparaten actief zijn, een ideale oplossing.

Van Bakel Elektro Eco
Als een van de kartrekkers van BECO (Bernhezer Energie Coöperatie) was Anthony van Bakel ook een van de eerste ondernemers in de regio die zich verdiept heeft in de mogelijkheden van milieubesparende activiteiten. Naast de zonnepanelen, hadden de mogelijkheden en variaties van oplaadpalen en –zuilen zijn bijzondere aandacht. Elke situatie heeft andere eisen en wensen. Als leverancier van oplaadmogelijkheden van diverse fabrikanten, kan hij als geen ander adviezen geven die niet gebonden zijn. U kunt hem inschakelen waarvoor u wilt, of dit nu enkel de levering is, de installatie of de turnkey oplevering van uw oplaadmogelijkheid, inclusief de afhandeling voor het pasjessysteem met de centrale organisatie. Of zoals Anthony zelf zegt: “Ik zit hier nu 20 jaar in Heesch en ik wil hier over 20 jaar ook nog zitten. Mijn belang is dat mensen bij mij terugkomen en als ze dan weer vragen hebben, daarmee ook nog hier terecht kunnen.”

'U kunt zelf bepalen of u de stroom gratis, goedkoop of winstgevend wilt leveren'

Verschillende ondernemers in Bernheze hebben een laadzuil laten plaatsen door van Bakel Eco: Rabobank Bernheze Maasland, ORCA Group, Langenhuizen Glasspecialist, Core| Vision, VolkerWessels, Van den Oord en Arcobel.

Fotobijschrift: Anthony van Bakel bij de dubbele oplaadpaal bij Van Bakel Elektro Eco
Foto: Marcel van der Steen
Tekst: Martha Daams

U kunt zelf bepalen of u de stroom gratis, goedkoop of winstgevend wilt leveren