Burgemeester zet nieuwe BECO website online

1 september 2014 (week 36 2014)

HEESWIJK-DINTHER - Burgemeester Marieke Moorman zal na een korte inleiding met een druk op de knop de nieuwe website van de Bernhezer Energiecoöperatie (BECO) lanceren tijdens het BECO-energiecafé dinsdag 9 september in het Willibrordcentrum in Heeswijk.

De website heeft een frisse uitstraling en de informatie is heel toegankelijk. Alle werkgroepen hebben achter de schermen meegewerkt om de nieuwe website te ontwikkelen. Vanaf 21.30 uur is het resultaat ook thuis te bekijken: www.bernhezerenergie.nl.
Daarnaast komt Joost van Lieshout tijdens het café de werking van een warmtepomp uitleggen en de voor- en nadelen tegen het licht houden. De hedendaagse verwarmingstechnologie is een enorme stap vooruit gegaan met de introductie van de warmtepomp, die in te toekomst steeds meer toegepast zal gaan worden. Warmtepompen zijn uitermate geschikt voor zowel de verwarming als de koeling van een woning, utiliteitsbouw of een industrieel proces. Warmtepompen onttrekken warmte uit de omgevingslucht, aarde of het grondwater. Door toevoeging van compressie-energie wordt deze lage temperatuur omgezet in warmte met een hoge temperatuur. Het energetisch rendement van de warmteproductie met een warmtepomp is aanzienlijk hoger dan die van CV-ketels. Er zijn weinig tot geen fossiele brandstoffen nodig en daardoor veroorzaken ze nauwelijks milieubelasting. Omdat BECO naar optimale duurzaamheid streeft willen zij u graag uitgebreid informeren over deze duurzame manier van warmte opwekking en is Joost van Lieshout van de firma Stiebel-Eltron Nederland uit ’s-Hertogenbosch uitgenodigd.
Gratis entree. Aanvang 20.00 uur.