Gemeente Bernheze ook lid van BECO

15 september 2014 (week 38 2014)

BERNHEZE - Het Energiecafé van de Bernhezer Energiecoöperatie (BECO) in het Willibrordcentrum in Heeswijk-Dinther was een groot succes. Centraal stond de introductie van de warmtepomp, die in de toekomst steeds meer toegepast zal gaan worden.

Speciale gast was burgemeester Marieke Moorman die samen met voorzitter Peer Verkuijlen de nieuwe website online zette. Ze roemde het initiatief en de kracht om samen met tientallen vrijwilligers duurzaam aan de slag te gaan op weg naar een energieneutraal Bernheze. Volgens de burgemeester is het van groot belang wat BECO doet. Het past ook prima in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Daarom ook dat wethouder Wijdeven zeker nauw zal samenwerken met BECO, aldus de burgemeester. Mooi nieuws was dat het college net had besloten om als gemeente lid te worden van BECO. Daarmee loopt Bernheze zeker voorop in Nederland. Ook de burgemeester zelf gaf een goed voorbeeld door ook als inwoner van Bernheze lid te worden.

Bewust
Volgens voorzitter Peer Verkuijlen doet dat er allemaal toe. "BECO is van én voor de inwoners van Bernheze". Er is nog heel veel te doen op het gebied van bewust omgaan met energie en vooral ook het gebruiken van duurzame energie. Hoe meer leden, des te meer draagvlak en mogelijkheden dat BECO dan heeft om die doelen te realiseren, aldus de voorzitter.

Online
Afgelopen tijd is ook hard gewerkt aan een nieuwe website voor BECO. Dat was nodig om voor leden en alle geïnteresseerden meer en betere informatie te verstrekken. Het resultaat mag er zijn. De website heeft een frissere uitstraling en de informatie is heel toegankelijk. Onder de knop zonnepanelen komt binnenkort ook een rekenmodule waarbij op eenvoudig wijze voor de betreffende bezoeker doorberekend wordt of het interessant is om zonnepanelen te leggen. Er is informatie over de energiekoffer die leden tijdelijk in bruikleen krijgen en waarmee direct energie en kostenbesparing mogelijk is. Op de website stelt BECO bezoekers ook in de gelegenheid om via een onafhankelijke dienst een vergelijking tussen energieleveranciers te maken, waarna eventueel besloten kan worden om over te stappen. Dat en nog veel meer is op de BECO website te vinden. Zie: www.bernhezerenergie.nl