D66: Goed leven in Bernheze!

10 november 2014 (week 46 2014)

Wat ik me steeds meer en meer realiseer is dat het erg goed leven is in Bernheze. Tijdens mijn studieperiode, en ook kort daarna, ben ik vooral actief geweest in de steden waar ik studeerde en woonde. Nu ik hier ben gaan wonen samen met mijn gezin en actief lid ben van D66 Bernheze, zie ik pas écht wat Bernheze allemaal te bieden heeft. Het prachtige groen zoals het Maashorst en het Aa-dal. Muziek en theater, zoals dat bij de Kersouwe prachtig in het groen vorm krijgt. Ook het diverse ondernemerschap, de mogelijkheden om te bouwen en samenwerkende burgers om hedendaagse problematiek aan te pakken, zoals BECO, zijn indicatoren dat het hier goed toeven is.

Klopt, er moet de aankomende periode bezuinigd gaan worden. Inderdaad, er staan binnen Bernheze ook grote veranderingen voor de deur op het gebied van het sociale domein, zoals de WMO. Maar als je kijkt met welke gedrevenheid er tijdens de verschillende commissies aan het begin van het jaar ingesproken wordt, hoe burgers samen naar betere oplossingen zoeken omtrent zorg en wonen, wordt voor mij al snel duidelijk dat Bernheze een hele kansrijke gemeente is. Het is dus van groot belang om als politiek de ruimte te geven door een vermindering in regeldruk, bereikbare dienstverlening en door kansen te creëren met een goed onderwijssysteem voor jong en oud.

Met de focus op de eigen kracht van inwoners en met betrokkenheid voor elkaar, heb ik alle vertrouwen in de aankomende periode!

Voor meer nieuws en berichten van D66 Bernheze, kijk op bernheze.d66.nl. Of volg ons op twitter: @D66Bernheze


Erik van Santvoort

Raadslid D66 gemeente Bernheze