Nul op de energiemeter: kan dat in mijn huis?

17 november 2014 (week 47 2014)

Bernheze - Op dinsdag 25 november organiseert de Bernhezer Energiecoöperatie BECO weer een energiecafé. Deze keer met een onderwerp dat zowel jongere als oudere huiseigenaren zal aanspreken. De avond staat namelijk in het teken van het duurzaam renoveren van bestaande woningen. Is het mogelijk om een bestaande woning zodanig te isoleren dat het resultaat een energieneutrale woning is? En zo ja, kan dat tegen acceptabele investeringen? En is dat interessant voor een jonge huizenbezitter? En voor een vijftigplusser met een eigen woning?
Op deze vragen gaat de BECO proberen een antwoord te geven. Met de huidige isolatietechnieken is er veel mogelijk tegenwoordig, en door bijvoorbeeld de buitenste schil van de woning aan te pakken kan de woning er ook nog eens een stuk mooier uit gaan zien.

Tijdens het energiecafé worden de principes van effektief isoleren uit de doeken gedaan door de werkgroep Energiereductie van de BECO. Daarna komt de uitvoering aan bod, en zullen voorbeelden uit de praktijk worden getoond. Sandra Malka, van bouwbedrijf Roscobouw uit Heesch heeft veel kennis en ervaring met het verduurzamen van bestaande woningbouw. Zij zal laten zien met welke technieken, en globaal tegen welke kosten het mogelijk is een woning te verduurzamen en tegelijk een upgrade te geven. Zoals gezegd een boeiend onderwerp voor zowel de jonge (aspirant) huizenbezitter als de wat oudere!
Kom daarom naar het Energiecafé en ontdek wat u kunt bereiken met uw eigen woning!

Het café begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Pas in Heesch.