Bernheze koploper in duurzaamheid in de regio

8 december 2014 (week 50 2014)

BERNHEZE - Duurzaamheid is een goede balans tussen ecologie en economie. Alle ontwikkelingen die op technologisch, economisch, ecologisch, politiek of sociaal vlak bijdragen aan een gezonde aarde met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen zijn duurzaam.

Duurzaamheid past goed binnen de functie als gemeente met het groene hart. Ook in de regio Noordoost-Brabant en het As50-samenwerkingsverband zijn de pijlen sterk op duurzaamheid gericht. Enkele voorbeelden van duurzaamheid in Bernheze op een rijtje:

Gemeente Bernheze ook lid van BECO
Duurzame energie van, voor en door inwoners van de gemeente Bernheze. BECO wil graag de helpende hand bieden bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om het terugdringen van het energieverbruik. Duurzame energie, de oplossing!

Duurzaamheidslening
Met de duurzaamheidslening kunt u goedkoop geld lenen om energiebesparende maatregelen te treffen in uw huis. Denk aan een nieuwe HR-ketel, vloerisolatie of zonnepanelen.

Brabants Groen Energieloket
Het Brabants Groen energieloket koppelt vraag en aanbod op het gebied van het energiezuinig maken van woningen aan elkaar. Interesse? www.brabantsgroen.nl/energieloket

Subsidie voor energiebesparende maatregelen
De regeling Vlagheidefonds maakt bijdragen mogelijk voor de aanschaf van duurzame energievoorzieningen.

Stimuleringsregeling Oplaadpalen voor elektrische auto's
Met de stimuleringsregeling wil de gemeente Bernheze de komst van oplaadpalen voor elektrische auto's versnellen en daarmee elektrisch vervoer stimuleren. Elektrisch vervoer draagt immers bij aan duurzame mobiliteit, een belangrijk streven in het Bernhezer klimaatbeleid.

Bernhezer energiecoöperatie
Een aantal initiatiefnemers uit Bernheze gaan een lokale duurzame energiecoöperatie (LDEC) oprichten: Bernhezer Energie. Hierbij vormen inwoners van de gemeente zelf een coöperatie.

​Ook onderstaande bedrijven zijn specialist in duurzame ontwikkelingen, laat u informeren. ​