Groene energie van Bernhezer Energiecoöperatie BECO in januari 2015

15 december 2014 (week 51 2014)

Bernheze - BECO, de Bernhezer Energiecoöperatie gaat vanaf januari voor inwoners van Bernheze groene energie leveren. "Zoveel is nu wel duidelijk" zegt voorzitter Peer Verkuijlen. "We werken er hard aan en het gaat gebeuren. In 2015 eigen energie leveren, zowel groene stroom als gas, dat is het doel van BECO en dat gaat er nu zeker van komen. Eerlijke en 100% groene stroom van eigen bodem en groen gas tegen een concurrerende marktprijs. Daar wordt iedereen beter van."

Kerstkaarten
Met een, in deze MooiBernhezeKrant, huis aan huis bezorgde kerstkaart waarin BECO alle inwoners vooral een 'energiek' 2015 toewenst start de werving van klanten in Bernheze die groene energie willen hebben. Deze kaart kan terug gestuurd worden of er kan via de site van BECO direct een aanmelding gedaan worden om groene energie af te nemen. Aan de prijs hoeft het zeker niet te liggen want die is lager dan die van gangbare leveranciers in de regio.

Groene stroom van eigen bodem
Wie zeker wil zijn van groene stroom doet er goed aan om klant te worden. Afgelopen week werd nog een onderzoek uitgebracht waaruit bleek dat de grote energiebedrijven zoals Essent onderaan de lijst bungelen als het gaat over levering van groene stroom. BECO komt met stroom die uitsluitend is geproduceerd door windmolens in Nederland. In samenwerking met de Duurzame Unie word deze energie afgenomen bij de Windunie. De Windunie staat bovenaan de lijst van de groenste stroomproducenten.

“Als BECO willen we met en voor onze leden zorgen voor duurzame energie, goed betaalbaar en zoveel mogelijk van eigen bodem. Alle leden en inwoners van Bernheze maar ook bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen meedoen en gegarandeerd 100% duurzame groene stroom afnemen van BECO. Dat is de inzet.”

BECO (Bernhezer Energiecoöperatie) is een coöperatie waar de leden het echt voor het zeggen hebben en ook (mede)eigenaar zijn. De coöperatie heeft geen winstoogmerk, waardoor verdiensten terug zullen vloeien naar de aangesloten leden.
Aanmelden of meer informatie: www.bernhezerenergie.nl