Opa en oma zitten er warmpjes bij door BECO

23 februari 2015 (week 09 2015)

VORSTENBOSCH - Opa en oma zitten er warmpjes bij door BECO

Vanuit duurzaam denken zijn Jan en Ine Dortmans uit Vorstenbosch onlangs overgestapt naar BECO als nieuwe energieleverancier. “Toen ik las dat BECO per 1 januari ook energie kon leveren, ben ik gaan googlen om e.e.a. te vergelijken. Ik kwam grote verschillen in energieprijzen tegen. BECO was niet de duurste en niet de goedkoopste, maar wél de betrouwbaarste bron als het gaat om groene energie. Want in het land van groene energiewinning, wordt vaak ‘grijs’ verkocht voor groen!”

Wéten dat energie écht groen is, maakte mede dat Jan en Ine kozen voor BECOenergie. “Plus het coöperatieve en duurzame gedachtegoed: het mee kunnen denken en beslissen, maar ook dat BECO mensen adviseert in duurzaam doen en stimuleert in duurzaam denken! Wij hebben pas dubbel glas in duurzame houten kozijnen laten plaatsen, onze thermostaat gaat op tijd omlaag, we gaan stapsgewijs over op LED verlichting en scheiden ons afval. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan het gezond houden van Moeder Aarde.”

De drie kinderen Dortmans zijn ‘groen’ opgevoed. “Daar waar we het milieu kunnen sparen, doen we het. Volgende generaties hebben ook recht op een gezonde leefomgeving! Dat hebben we onze kinderen meegegeven en vertrouwen erop dat zij het doorgeven. Als opa en oma hebben we hierin net zo goed verantwoordelijkheid en daarom zitten we er in de toekomst warmpjes bij door BECO.`’

BECO is de Bernhezer Energie Coöperatie en zet zich in voor betaalbare, eigen en duurzame energie in Bernheze. Alle inwoners, bedrijven en instellingen in Bernheze kunnen lid en ook klant worden. Bij BECO hebben de leden het voor het zeggen en zijn ook (mede)eigenaar. De coöperatie heeft geen winstoogmerk. Verdiensten gaan terug naar de leden en kunnen ingezet worden voor duurzame energieprojecten in Bernheze.
Meld je aan op www.bernhezerenergie.nl