Column Beco - 'We waren er als de kippen bij, toen BECO energie ging leveren'

9 maart 2015 (week 11 2015)

HEESCH - Pluimveehouder Jan van Eerd is samen met zijn Nelly bezig met de verhuizing. “We verruilen onze boerderij voor een CPO-project patiowoning, waar we samen prima oud kunnen worden. Een bewuste keuze, dat geldt ook voor de energieafname van BECO.”

Jan en Nelly denken en doen groen. “Ons nieuwe huis wordt ’s winters verwarmd en ‘s zomers gekoeld door de aarde met een warmtepomp. Er is een centraal afzuigsysteem voorzien van een warmtewisselaar. Voor verlichting kiezen we energiezuinige lampen. Dit huis is duurzaam gebouwd en dat vinden we belangrijk. Het zou niet kloppen om al het duurzame ‘groen’ van het huis te niet te doen door ‘grijze’ energie te gaan gebruiken.”

Nieuw huis – nieuwe energieleverancier
“Het is best lastig om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Nadat ik voor advies naar een andere leverancier had gebeld en van het kastje naar de muur werd gestuurd, besloot ik bij BECO te rade te gaan. Ik werd direct goed geïnformeerd. Toen het mij duidelijk werd dat het om écht eerlijke groene energie ging, was de overstap zo gemaakt. Het coöperatieve gedachtegoed sprak ons ook erg aan. BECO is dichtbij en is er door en voor inwoners. Dat is vertrouwd. Daarom waren we er als de kippen bij.”