Eva uit Loosbroek naar WK robotcompetitie

30 maart 2015 (week 14 2015)

LOOSBROEK - Een team van Nederlandse studenten - waaronder de Loosbroekse Eva van den Hurk - heeft zich, door zijn prestatie op de FIRST Robotics Competition (FRC) in Richmond (Virginia, VS), geplaatst om deel te nemen aan het komende wereldkampioenschap in St. Louis (Missouri, VS).

Het team doet mee onder de naam Team Rembrandts (de naam van een robotica-team samengesteld uit zo'n 35 studenten van Fontys Hogeschool Engineering en vijf leerlingen van het Zwijsencollege uit Veghel, waaronder Eva van den Hurk). Eva vertelt: “Vorig weekend ben ik met Team Rembrandts meegegaan naar Richmond, Amerika. Dit was voor een regionale robotwedstrijd waar wij als team aan meededen. Ik ging mee als één van de vijf leerlingen van het Zwijsen College Veghel en heb in Amerika de robot mogen besturen samen met twee andere leerlingen.”

In het eerste weekend van januari was de opdracht bekend gemaakt aan de deelnemende teams. Binnen zes weken moesten zij hun robot ontwerpen, bouwen, programmeren en testen. Dit jaar moest de robot allerlei kratten en containers zo snel en goed mogelijk op de voorgeschreven wijze verzamelen en opstapelen.

Het team waarvan Eva deel uitmaakte, behaalde in de finale een zwaar bevochten 2e plaats. Daarnaast veroverde Team Rembrandts de Engineering Inspiration Award. Met deze onderscheiding kwalificeerde Team Rembrandts zich voor het WK dat op 23,24 en 25 april wordt gehouden in St. Louis. Deze onderscheiding was voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA aanleiding om de inschrijving ter waarde van $ 5000,- voor haar rekening te nemen.