Energie-café BECO over domotica

13 april 2015 (week 16 2015)

Bernheze - De BECO (Bernhezer Energiecöperatie) organiseert een interessant Energiecafé voor jong en oud. Het E-café op dinsdag 21 april zal in het teken staan van domotica, ook wel genoemd huisautomatisering. Domotica draait om het gebruiken van moderne technieken om allerlei toepassingen in woningen of bijvoorbeeld gezondheidscentra beter te laten verlopen, waardoor de kwaliteit van wonen en leven toeneemt.

Je hoort wel eens dat domotica er vooral is voor techneuten en dat het met name wordt gebruikt om het comfort in de woning te verbeteren, maar domotica kan eigenlijk voor veel meer doelen worden toegepast. In gezondheidscentra wordt domotica bijvoorbeeld steeds meer gebruikt in allerlei zorgprocessen en ouderen kunnen langer zelfstandig wonen door domotica slim in te zetten.

Edwin van Kessel van Be-Next zal op deze avond een presentatie houden over de vele mogelijkheden die domotica biedt en over de ontwikkelingen die op dit vlak aan de gang zijn. Na de presentatie van Edwin zal John van Krieken, bekend van Buurkracht Loosbroek en lid van de werkgroep Reductie van de BECO, een meer technische presentatie houden over domotica toepassingen. In het dagelijks leven houdt John zich ook met domotica bezig. Het belooft een interessante avond te worden, zoals gezegd voor jong en oud.

Is uw belangstelling gewekt?
Kom dan 21 april om 20.00 uur naar het Willibrordcentrum, Hoofdstraat 78 te Heeswijk Dinther. BECO is op veel vlakken actief in de gemeente Bernheze. Tegenwoordig zijn we ook leverancier van 100% groene, Nederlandse stroom. Daarnaast kunnen leden gratis gebruik maken van de energie-ontdekkoffers en kunt u ook via de BECO zonnepanelen aanschaffen. Word lid en help mee om Bernheze 100% duurzaam te maken! www.bernhezerenergie.nl