Drie generaties energie besparen

20 april 2015 (week 17 2015)

Antoon van de Ven (87) woont in Nistelrode. Hij is lid van BECO en heeft nu ook groene energie van BECO waar hij een groot voorstander van is. Hij zegt: “Het gas raakt op en als we zo doorgaan hebben we straks niets meer. De zon schijnt toch en de wind waait altijd, dat houdt nooit op. We hebben de techniek dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?”

Dochter Christianne Derikx (56) woont in Heesch en is mede-initiatiefnemer van BECO en secretaris in het bestuur. Ze is vanaf het begin lid en heeft nu ook groene energie van BECO. “Het zuinig zijn, dus ook met energie is met de opvoeding meegegeven. In je eentje energie besparen lijkt een druppel op een gloeiende plaat. Maar alle beetjes helpen en samen ben je groot.”

Kleinzoon, Michiel Derikx, 19 jaar en ‘op kamers’ in Eindhoven waar hij Bouwkunde aan de Technische Universiteit studeert. “Duurzaamheid is een belangrijk aspect in de bouw. Bij een slim ontwerp is een gebouw niet alleen energiezuinig, het levert ook energie en dat is de toekomst!”