De Opkikkerdag voor Rachel van Hoek aanleiding voor actie

4 mei 2015 (week 19 2015)

Heesch – De familie Van Hoek uit Heesch verzamelt afgedankte, oude en kapotte mobieltjes. Ze hebben er al heel wat, maar kunnen nog meer gebruiken. Doel is geld bij elkaar brengen voor Stichting Opkikker.

Rachel van Hoek was 5,5 jaar toen ze scheel ging kijken en met moeder naar de dokter ging. Het begin van een lange en zware weg, toen bleek dat Rachel een agressieve hersentumor had. Operaties in Nijmegen, bestralingen en chemokuur volgden en heel veel meer. Steun hadden ze tijdens de ziekenhuisopnames aan Villa Pardoes, Doe ’n wens en Cliniclowns. Rachel heeft daar fijne herinneringen aan. Twee clowns kwamen zelfs het feest opluisteren toen na 5,5 jaar de tracheacanule verwijderd werd, die haar hielp ademen. Het was een dolle boel en de clowns gingen met een mooie cheque naar huis.

Stichting Opkikker
Het Sophia Kinderziekenhuis, waar Rachel lag voor stembandoperaties, verbond de familie Van Hoek met Stichting Opkikker in 2008. Deze Stichting zorgde na vijf moeilijke jaren voor een onvergetelijke dag voor het gezin. Om half acht werden ze opgehaald voor een bezoek aan het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, een fotoshoot, helikoptervlucht, pannenkoeken en een ballonvaart. Om half twaalf werd de familie weer thuis afgeleverd, met een slapende Rachel, inmiddels ambassadeur van de stichting.

Ambassadeur
Anita van Hoek: “Als je ambassadeur bent, moet je ook iets doen. We hebben een fantastische dag gehad en de stichting doet heel veel voor langdurig zieke kinderen. Afhankelijk van de situatie krijgen ze met familie een individuele opkikkerdag of een super opkikkerdag, waar zo’n 50 gezinnen op een dag op de Eemhof compleet worden ontzorgd. In 2009 begonnen we mobieltjes in te zamelen. Het eerste jaar meteen 2.000! Ondertussen hebben we 7.500 mobieltjes ingezameld, maar we gaan door."
Er zijn diverse inzamelpunten in Bernheze: 't Mediahuys in Nistelrode, Milieustraat Oss en Heeswijk, Kringloop Heesch, Van Herpen Haar en Bijoux en Jos Wingens Heren Haarmode, Vodafone winkel in Oss, Van Tilburg Mode&Sport, etc.”En", weet Anita, “de Boerenbruiloft in Heesch was een topper met € 3.000,-.“

Rachel was twee jaar het gezicht van Stichting Opkikker en mocht als afsluiting naar de super opkikkerdag. Nu is ze een enthousiaste ambassadeur, met haar moeder als stuwende en communicerende kracht. In juni gaat het gezin naar de ambassadeursdag om de mobieltjes in te leveren. Heb je nog mobieltjes in de kast of het bureau liggen, breng ze naar een inzamelpunt of bel 06-30337519. Je mag Anita ook bellen als je een mobieltjes inzameldoos in je bedrijf wilt.

Fotobijschrift: Rachel met haar moeder Anita en zus Kelly voor de poster van Stichting Opkikker en mét mobieltjes.


‘Stichting Opkikker doet heel veel voor langdurig zieke kinderen en familie’