BECO: groene energie voor iedereen

4 mei 2015 (week 19 2015)

Bernheze - Wim van Lith uit Vorstenbosch heeft zich in 2014, meteen toen dat kon, aangemeld voor levering van groene energie door BECO. Sinds 1 april 2015 is de overstap geregeld. Tot grote tevredenheid van Wim zorgde BECO ervoor dat, op het moment dat het oude contract afliep, meteen werd overgeschakeld.

"Duurzame energie en zuinig omgaan met energie is een onderwerp dat mij al jaren bezighoudt. Ik heb veel bedrijven geadviseerd op welke manier zij zorgvuldig kunnen omgaan met energie. Dat levert ook een kostenbesparing op." Voor Wim was het dan ook logisch om zich in te zetten voor BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie van en voor de inwoners van Bernheze. Lokale energielevering tegen een aantrekkelijke prijs en gegarandeerd groen, hoofdzakelijk afkomstig van wind en zon uit Nederland.

Lokale energieopwekking is toekomst
Wim deelt de gedachte dat in de toekomst de energievoorziening veel kleinschaliger zal worden. "Zoveel mogelijk lokale energieopwekking. De fossiele energie zal worden vervangen door duurzame energie en de huidige logge energiemaatschappijen zullen verdwijnen. BECO is van onszelf, een kleinschalige organisatie van inwoners van Bernheze. Als lid van de coöperatie (€ 10,-per jaar) kun je gebruik maken van alle voordelen en gezamenlijke initiatieven."