BECO Energiecafé: Gevelisolatie terugverdiend op topsnelheid

15 juni 2015 (week 25 2015)

Bernheze - Vrijstaande of twee-onder-een-kapwoningen zijn vaak energieslurpers. Zeker als ze wat ouder zijn moet er vaak flink worden gestookt om het behaaglijk te maken in huis. Gelukkig zijn zulke huizen ook heel goed te isoleren; met buitengevelisolatie. Naast een aanzienlijke kostenreductie levert zo’n ingreep ook nog eens een metamorfose én een waardevermeerdering van het pand op.

In gemeenschapshuis De Stuik in Vorstenbosch zal Rob de Jong, directeur van STO Isoned, een presentatie geven tijdens het Energiecafé van BECO. De Jong kan goed en eenvoudig uitleggen wat het achteraf isoleren van buitengevels van woningen betekent. Daarnaast kan hij alle bijkomende zaken die hiermee gemoeid zijn toelichten.
In Nederland wordt de laatste tijd weer met grote regelmaat de spouwmuur achteraf gevuld. BECO zal hier een andere mogelijkheid belichten, die grotere besparingen realiseert en als duurzamer bekend staat.

Metamorfose
Op de foto staat een voorbeeld van een vrijstaande woning die van Energielabel E (oud) naar A+ (nieuw) is teruggebracht. Dat betekent een maandelijkse besparing van € 250,- op de energierekening. Deze woning is voor uitvoering en na uitvoering getaxeerd. Na revitalisatie heeft de woning een hogere taxatiewaarde gekregen.

Het BECO energiecafé start donderdag 18 juni om 20.00 uur in gemeenschapshuis De Stuik aan de Schoolstraat 14 in Vorstenbosch. De toegang is gratis. Voor verse koffie wordt gezorgd!