Bijeenkomst Buurkracht Heesch-Noord

12 oktober 2015 (week 42 2015)

Antoon van den Hurk: 'Samen energie besparen is leuk en levert ook nog wat op'

Heesch - Energie besparen is goed voor het milieu én onze portemonnee. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken Enexis en de Bernhezer Energie Coöperatie (BECO) samen met Buurkracht. Het doel: bewoners ondersteunen bij besparingsmaatregelen. Na een succesvolle start in februari komt er nu een vervolg. Op donderdag 12 november kunnen inwoners zich vanaf 19.30 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in De Pas in Heesch. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Het buurtteam, met inwoners uit Heesch-Noord, trekt de kar. Initiatiefnemers Marja Theelen, Antoon van den Hurk, Peter Stolz en Huub van Herpen stellen zich tijdens de bijeenkomst voor. Ze vertellen over hun plannen en aanpak en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen.

Inzicht in je energieverbruik (breng je nota mee)!
Met de slimme meter kun je op je persoonlijke pagina op buurkracht.nl inzicht krijgen in je eigen energieverbruik. En zien hoe jouw energieverbruik zich verhoudt tot dat van de buurt. En welke maatregelen interessant zijn om energie te besparen. Antoon van den Hurk: “Meld je vrijblijvend aan via www.buurkracht.nl/heesch-noord. Dat kan ook als je geen slimme meter hebt. Je ziet dan welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant zijn. En je wordt op de hoogte gehouden van de acties die wij organiseren.”

Samen besparen loont
Samen doen betekent het verdelen van werkzaamheden. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. “Wij beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht”, aldus Antoon. Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 12 november in De Pas.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Antoon van den Hurk van het buurtteam (06-41562865 of ahurk@wxs.nl) of met Jos Derks van Buurkracht (06-50630373 of jos@buurkracht.nl). Of kijk op www.buurkracht.nl/heesch-noord of www.bernhezerenergie.nl.
Op deze avond gaan we uw energienota nader bekijken. Hoe is deze opgebouwd, en is uw nota hoger of juist lager dan die van de buren? Maar we kijken vooral ook hoe u slim kunt besparen op uw energierekening. Of liever gezegd: er geld aan overhouden! Geld dat u kunt besteden aan andere leuke dingen. Daarnaast helpt het ook nog een klein beetje mee om een gezonde leefomgeving te houden. Aan de hand van praktische voorbeelden, aangevuld met de ervaringen die door onze leden zijn opgedaan met de BECO Energie Ontdek Koffers, krijgt u inzicht in de 'energie-slurpers' bij u thuis en wat u daar zelf aan kunt doen. En dat zonder in te leveren op luxe of comfort.
U krijgt uitleg over de nieuwste dubbel-glas toepassingen, waaruit blijkt dat zelfs vervangen van oud dubbel-glas extra besparing oplevert en veel minder kost dan u dacht!
Na de pauze komt het verhaal van de led-verlichting aan de orde. De verlichting in huis aanpassen en vernieuwen met led-verlichting is sterk verbeterd en aantrekkelijk in aanschaf. John van Krieken uit Loosbroek kan hier alles over vertellen.