Column Beco: Altijd een financieel voordeel

12 oktober 2015 (week 42 2015)

Jos van der Wielen uit Heesch is medeoprichter van BECO en heeft zitting in het bestuur als penningmeester. Uiteraard is hij lid van BECO en neemt hij groene energie af en heeft hij ook zonnepanelen van BECO op zijn dak laten plaatsen.

"Dit initiatief past voor mij precies bij duurzaam wonen, leven en ondernemen zoals ik dat voor ogen heb", zegt Jos. "De fossiele brandstoffen raken op, dat is een zekerheid. Net als het feit dat we nu dus echt samen goed naar alternatieven moeten kijken en die moeten gebruiken. Voor mij staat BECO voor een betere toekomst en een beter milieu. Opmerkelijk is dat de fase om alleen uit ideologische overwegingen voor duurzame energie te kiezen voorbij is. Het is nu ook gewoon economisch rendabeler."
"Ik ben accountant, rekenen is mijn ding, daarom reken ik voor BECO, maar ook voor mezelf goed uit wat het beste is, en dat is BECO. Het rendement van zonnepanelen is voor zowel bedrijven als particulieren veel hoger dan de rente bij een bank. Dat geldt net zo voor het afnemen van groene energie bij BECO. Je bent duurzaam bezig, dat is de toekomst en daar moeten we ook naar toe, maar het is ook nog eens goedkoper dan bij bijvoorbeeld Essent. Daar komt nog bij dat je niet steeds een nieuw contract af hoeft te sluiten om het laagste tarief te houden. Dat houdt BECO voor je bij, waardoor je standaard een lage prijs betaald ook na het eerste jaar. En dat financiële voordeel is wat mij betreft toch ook mooi meegenomen!”