BECO: groene energie voor iedereen

26 oktober 2015 (week 44 2015)

Jeanette en Evert Heerkens vonden het heel normaal om lid te worden van BECO. Als klant nemen zij ook duurzame groene energie af van BECO. "Het is voor iedereen en wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen er aan meedoen", zeggen Jeanette en Evert. "We hadden wel nog dat zetje nodig maar toen we benaderd werden was het voor ons niet moeilijk. Het past bij ons. Ook in ons bedrijf willen wij verantwoord werken en rekening houden met onze omgeving en anderen in de wereld."

Jeanette en Evert zijn eigenaar van Hedi Meubelen in Heeswijk-Dinther. "Belangrijk voor ons is dat we bezig zijn met producten waar vakmensen een eerlijke prijs voor krijgen. Hergebruikt hout krijgt een tweede leven. We willen werken met respect voor mens en natuur", zegt Evert. "Duurzame energie en zuinig omgaan met energie past daar natuurlijk helemaal bij. Het mooie is ook dat het met lokale mensen is opgezet. Deze kleine en overzichtelijke schaal levert een grotere betrokkenheid op. Samen moeten we het doen. BECO als lokale energiecoöperatie van en voor inwoners van Bernheze is daarom een mooi initiatief."

Ook privé
"Niet alleen voor het bedrijf maar ook privé zijn we klant bij BECO", zegt Jeanette. "Thuis willen we uiteraard ook onze verantwoordelijkheid nemen en een voorbeeld geven". Evert geeft aan dat ze best nog wel even naar de prijs hebben gekeken maar daarvoor alleen moet je het niet doen, zegt hij. "En de prijs is bovendien ook geen punt want die is zeker concurrerend met andere leveranciers. En bij BECO heb je dan gegarandeerd duurzame eerlijke groene stroom van eigen bodem. Daarom doen we het."