Column Beco: Scouting Mira Ceti en BECO gaan goed samen

9 november 2015 (week 46 2015)

Het Scoutcentrum in Nistelrode krijgt duurzame groene energie van BECO. "Scouts van Scouting Mira Ceti willen samen ontdekken, samen plezier maken. Wij zijn ons bewust van onze omgeving en willen daar op een duurzame wijze mee omgaan. Dan is het ook een logische keuze om met BECO in zee te gaan", zegt Toine van den Heuvel, bestuurslid en penningmeester van Mira Ceti in Nistelrode.

"Op ons Scoutcentrum in Nistelrode 'coachen' we de 35 stafleden en 115 jeugdleden rondom duurzaamheid zoals; deuren sluiten, lampen uitdoen, spaarlampen gebruiken en we hebben LED-verlichting. Duurzame energie van BECO past daar helemaal bij."
Zelf is Toine al vanaf het begin lid van BECO en neemt ook al een tijdje duurzame groene energie af. "Ikzelf ben er wel van overtuigd dat het moet, maar binnen de vereniging wordt natuurlijk ook naar het geld gekeken. Dat is ook belangrijk. Omdat BECO ook met een concurrerende prijs werkt is het in de vereniging ook goed te verantwoorden. Bij BECO heb je dan gegarandeerd duurzame eerlijke groene stroom van eigen bodem. Maar los daarvan spreekt BECO als coöperatie ons erg aan. Coöperatie betekent samenwerken en samen doen."

Niet alleen energie
Waarom voor BECO kiezen is voor Toine geen vraag. "BECO staat niet alleen voor het leveren van energie maar ook voor het verantwoord omgaan met energiebronnen. Samen met de gemeenschap waar je woont. Iets dat wij als Scouting onderstrepen met onze programma's. Verantwoord en zuinig met onze aarde omgaan. In de natuur vinden de meeste programma's van ons plaats. Kortom Scouting en BECO, dat past goed bij elkaar", besluit Toine.