Vanaf 1 februari hebben wij duurzame energie van BECO

7 maart 2016 (week 10 2016)

Peter en Mia Stoltz wonen aan de Binnenpas en al 38 jaar in Heesch. Omgaan met energie, is altijd al een aandachtspunt geweest. “Of het nu gaat over afwassen, tanden poetsen of andere zaken, energie verspillen is zinloos” zegt Peter. Sinds 1 februari zijn ze overgestapt van energiemaatschappij en krijgen nu duurzame energie van BECO. “Onze elektriciteit komt nu voor 100% van de wind en dat voelt goed” zeggen Mia en Peter.

Peter (59) is werkzaam in het onderwijs op een ROC, geeft daar lessen huishoudkunde en besteedt daarbij ook veel aandacht aan het milieu. “Je kunt daar eenvoudig rekening mee houden, bijvoorbeeld bij het gebruik van schoonmaakmiddelen of hoe je zonder kunt” aldus Peter. Mia (60), werkzaam bij de gemeente 's-Hertogenbosch, zegt niet bij BECO te zijn voor het geld, “dan zou je elk jaar moeten wisselen van energiemaatschappij. Nee, het gaat meer over het bewust omgaan met energie en daardoor het verminderen van de CO2 uitstoot” zegt Mia.

Het is niet alleen duurzame energie van BECO wat ze hebben. Het huis is voorzien van zonnepanelen voor stroom en een zonneboiler voor warm water. Er is bijna volledig led verlichting in huis en met het vloerverwarmingssysteem en hoog HR glas, wordt er weinig gas gebruikt. “BECO spreekt ons ook aan, omdat er lokaal aandacht wordt besteedt aan duurzaamheid, goede voorlichting wordt gegeven, naast het leveren van duurzame energie” zo besluiten Mia en Peter Stoltz. “Nog wel goed om te weten” zegt Peter, “ik ben ook actief bij het Buurkrachtteam Bernheze Noord. Buurtbewoners zijn samen bezig met duurzaamheid”, zie www.buurkracht.nl.