Eerste certificaat 'Bernhezer Keurmerk Huisvesting Arbeidsmigranten’ uitgereikt

21 maart 2016 (week 12 2016)

HEESWIJK-DINTHER - Het bedrijf Van den Broek-Wijdeven Beheer B.V., gevestigd aan de Kleine Bosweg 5 in Heeswijk-Dinther, is het eerste bedrijf in Bernheze dat voldoet aan het ‘Bernhezer Keurmerk Huisvesting Arbeidsmigranten’. Op vrijdag 18 maart reikte wethouder Peter van Boekel het bijbehorende certificaat aan hen uit.

Er werken veel buitenlandse werknemers bij bedrijven in onze gemeente. Deze werknemers dragen ook bij aan ons plaatselijke economie en de gemeente Bernheze vindt een veilige, fatsoenlijke en adequate huisvesting van deze arbeidsmigranten belangrijk. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikte vorm van certificering.

Nieuw systeem van certificering
De gemeente Bernheze heeft om die reden samengewerkt met de ondernemer en twee adviesbureaus, Drieweg Advies BV en Land & Co, om voor dergelijke voorzieningen een systeem van certificering op te zetten. Zaken die onderdeel uitmaken van het beoordelingskader voor het keurmerk zijn onder andere: vereiste vergunningen, veiligheid, waterbeheer (legionella), arbeidswetgeving, betaling volgens CAO, ontspanningsruimte en meer.

De firma Van den Broek-Wijdeven voldoet aan al deze voorwaarden.

Quote: Frank: “We zijn trots om als eerste van Bernheze dit certificaat te krijgen, we hebben hier ook naar toegewerkt en hebben fijn samengewerkt met Drieweg Advies BV en Land & Co.”