'BECO levert goede service en echt betrouwbare duurzame energie'.

2 mei 2016 (week 18 2016)

Door een advertentie over de oprichting van de Bernhezer Energie Coöperatie een paar jaar geleden is Robert Wijdeveld (55) vanaf het begin bij BECO betrokken. Interesse voor duurzame ontwikkelingen en technologie was er altijd al. "Als er dan zo dicht bij huis zoiets als BECO is, dan doe je daar graag aan mee". Robert woont met zijn vrouw Willemien sinds 2001 in Heeswijk-Dinther en is nu actief als lid van het bestuur van de coöperatie.

Met drie kinderen van 11 tot 18 jaar thuis, moet energie wel een onderwerp zijn waar over gesproken wordt. Het gaat dan ook regelmatig over lichten uit doen en niet te lang douchen. "Maar ook over de toekomst, over klimaatverandering en dat er maatregelen genomen moeten worden, anders gaat de aarde eraan", zegt Robert.
De familie Wijdeveld heeft al veel maatregelen genomen. Sinds enkele jaren hebben ze stroom van eigen zonnepanelen, overal zuinige Led verlichting en een elektrische auto. De energie die ze nodig hebben, is duurzame energie die van BECO komt. En dit jaar wordt de verwarming nog vervangen door een warmtepomp. Inmiddels heeft Robert ook met zijn werk als marketing manager bij SolarEdge dagelijks met duurzaamheid te maken.

Waarom eigenlijk groene stroom/energie van BECO is de vraag. Robert is daar meteen duidelijk in, "BECO garandeert eerlijke, echte duurzame energie, geen zogenaamde groene stroom, 'sjoemel energie' met certificaten uit Noorwegen. Bovendien staat de energie die BECO levert via DE Unie bovenaan de lijst in Nederland van de meest duurzaam opgewekte energie. Dat blijkt uit onderzoek onder andere door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en het Wereld Natuur Fonds.
Dat vinden wij belangrijk en het gaat tenslotte over de leefomstandigheden nu en in de toekomst voor onze kinderen", zo sluit Robert af.