Column Beco : 'Met BECO dichtbij huis duurzaam bezig'

16 mei 2016 (week 20 2016)

Harry van Bakel (69) geeft aan duurzaam bezig zijn een heel eigen invulling. 'Wanneer ben je duurzaam' vraagt hij zich af. 'Ik ben graag in de natuur, maar rijd ook graag auto.' In ieder geval is Harry lid van BECO en ook klant voor duurzame groene energie. Voor Harry is duurzaamheid echter meer dan energieverbruik. Die gedachte past ook bij de Bernhezer Energie Coöperatie.

Sinds twee jaar is Harry lid van BECO. Hij wilde er wel bij horen, maar deed het ook uit sympathie en respect voor de actieve rol van mensen bij BECO. “Vanzelf” zegt hij “praat ik ook met anderen over duurzaamheid. Ik kom uit de bouwwereld, als directeur van een bouwbedrijf. We moesten ook altijd moeite doen om volgens de normen van duurzaam bouwen te werken. Dat heeft ook met kosten te maken. We wilden het zeker wel, maar het was niet altijd gemakkelijk.”

Nu is Harry wat meer op vakantie en vaart met zijn zeilboot nogal eens op de oceaan. Een doorn in het oog is het vele plastic afval dat hij daar ziet drijven en waar de vissen onder lijden. Ook dat is weinig duurzaam. Hoe dat op te lossen, is de grote vraag. Dichter bij huis is in zijn ogen BECO een zeer goed initiatief. “Ik ben nu klant bij BECO vanwege de duurzame energie, 100% echte groene stroom en niks duurder dan anderen, dat spreekt me aan”, zegt Harry. “En sinds kort heb ik ook een volledig elektrische auto, ook dat is voor mij belangrijk, want naast actief sporten in de natuur, rijd ik toch graag auto”, zo sluit hij af.