Column Beco : 'Keigoed en fijn geholpen door BECO'

30 mei 2016 (week 22 2016)

Joost Verhees (40) was jaren actief met financiën, maar gooide het roer helemaal om en kwam terug bij zijn interesse uit zijn studietijd aan de TU Eindhoven en dat was duurzaamheid. Hij richtte het bedrijf DuraMundo op en legt zich nu toe op allround energiebesparingsadvies voor profit en non-profit organisaties. “Het is niet alleen belangrijk om leuk werk te hebben waar je goed in bent, ik wilde ook meer aandacht voor zingeving”, zegt Joost.

Joost, getrouwd met Birgitte en vader van Luc (7), Marit (5) en Kris (2), is sinds 2015 lid van BECO. Energie besparen is thuis ook een onderwerp. “Op kleine dingen letten” zegt Joost. “Niet eindeloos douchen of kranen laten lopen, spaarlampen en led verlichting gebruiken. Energie besparen is vaak een kwestie van mentaliteit, een kwestie van gedrag. Het hoeft niet altijd veel te kosten en je hoeft er geen comfort voor in te leveren, sterker nog, er zijn tal van maatregelen die zelfs het comfort verhogen. Denk aan goede (raam)isolatie.”
"In Nederland zijn we ook wakker aan het worden. We hobbelen helemaal achteraan op het gebied van duurzame energieopwekking. Het nationale energieakkoord gaan we niet halen.”
Het overgaan op groene stroom van BECO, was dan ook een principekwestie. “Het voelt goed om een duurzaam initiatief dicht bij huis te steunen en voor de kosten hoef je het niet te laten. Ik heb het vergeleken met anderen. De BECO-tarieven kunnen met de beste mee! En dat voor Nederlandse groene energie.”
En hoe het is gegaan met overstappen? “Keigoed” reageert Joost spontaan, “fijn contact met de BECO-energiehelpdesk. Annemieke van der Wielen heeft ons prettig geholpen. Ik waardeer de korte lijntjes, klantgerichtheid en oplossingsgerichtheid.” En over wat zijn wensen zijn? “Wie weet, nog zonnepanelen van BECO en ik zou graag nog meer leden actief zien” , zo besluit Joost.