Column Beco: 'Wij doen mee met BECO uit overtuiging'

13 juni 2016 (week 24 2016)

BECO als lokale energiecoöperatie, wil graag duurzame groene energie leveren aan alle huishoudens en bedrijven in Bernheze. Het gaat eigenlijk altijd om bewustwording. Hoe zuinig ben je met energiegebruik en gebruik je duurzame energie, wat beter is voor nu en de toekomst van onze samenleving? Daar worden ook lokale bedrijven bij ingeschakeld. Van Zutphen Elektro is zo'n bedrijf. "Wij doen graag mee met BECO, uit overtuiging dat het ook echt anders moet", zegt eigenaar Dennis van Zutphen (40).

"Het is begonnen met de aanbiedingen van zonnepanelen van BECO aan inwoners in Bernheze", zegt Dennis van Zutphen. Met enkele collega-bedrijven zijn zij als installateurs daarbij betrokken en zijn zogeheten 'Becolateurs' geworden. Dennis hierover: "samen met BECO willen we goede betrouwbare zonnepanelen leveren en vakkundig installeren. Dat is niet alleen leuk en interessant voor het bedrijf, maar we doen dat vooral ook vanuit onze overtuiging. Bovendien zijn we een lokaal bedrijf, hebben werknemers uit de gemeenschap en vinden het dan ook fijn als wij een rol krijgen die bij ons past."

Privé willen Dennis en zijn partner Ilse (38) met hun twee kinderen Tim (7) en Daan (4) ook niet achterblijven. Uiteraard hebben ze ook zonnepanelen en zijn klant van BECO voor duurzame groene stroom. Ze hebben led-verlichting en sinds kort is er ook een elektrische auto. De jonge kinderen worden al gewezen op lampen uitmaken en dat soort dingen. Voor het bedrijf wordt bij BECO duurzame groene energie afgenomen. De prijs is niet bepalend, maar in de ogen van Dennis en Ilse vooral het principe. En over duurzaam handelen zeggen ze: "het lukt niet altijd, maar we doen ons best'.