Column Beco: 'Met Bernhezer Energie Coöperatie, lokaal een duurzame keuze maken'.

11 juli 2016 (week 28 2016)

Frank van Uden (42) is directeur van GBI Varpo, een bedrijf/groothandel voor bouw en industrie dat is gevestigd op Retsel in Heeswijk-Dinther. Sinds maart zit GBI Varpo in een nieuw pand en zijn ze klant voor groene duurzame energie bij BECO. Daarnaast is er goed gekeken naar energiebesparende maatregelen, naar goed daglicht, isolatie en alles is over gegaan naar led- verlichting. 'Met BECO kunnen we dicht bij huis een duurzame keuze maken' zegt Frank.

De trotse directeur, getrouwd met Simone (38), samen drie kinderen, Teun, Emma en Sophie, zegt dat er ook thuis aandacht is voor duurzame initiatieven. In samenwerking met John van Krieken Smarthome Engineering hebben ze net als op het bedrijf ook thuis slimme oplossingen toegepast met domotica waardoor er geen onnodig licht of verwarming in werking is. 'En we meten het energieverbruik op onderdelen en krijgen zo beter zicht hierop. Bewustwording speelt een grote rol' volgens Frank.

Onder andere via social media is Frank in contact gekomen met ambassadeurs van BECO. 'Het bevalt ons uitstekend, het voelt dat je welkom bent. Na een belletje richting BECO was een afspraak snel gepland en lag er meteen een positief voorstel'. Én, zegt Frank, 'BECO is laagdrempelig, neem je telefonisch contact dan wordt je goed te woord gestaan door bereidwillige mensen.'

'Ook de lokale gedachte vind ik fantastisch, samen mede zeggenschap binnen een eigen coöperatie. Er kunnen nog wel stappen gezet worden richting de zakelijke markt in Bernheze, daar is BECO nog wat te bescheiden in', meent Frank. 'En papierloos factureren is ook beter', maar, zo besluit hij, 'het is toch mooi om het lokaal goed te regelen met elkaar, en daarmee ook nog een duurzame keuze te maken'.