Column Beco: 'Met groene energie van BECO dragen we een steentje bij aan een betere wereld'.

5 september 2016 (week 36 2016)

Heemkundekring De Nistelvorst houdt zich bezig met de geschiedenis en gewoonten van Nistelrode, Vorstenbosch en omgeving. Dat is gericht op de toekomst; zaken bewaren die de moeite waard zijn. Duurzame energie gebruiken is ook rekening houden met de toekomst. Al enige tijd is HKK De Nistelvorst lid van BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie en gebruikt ook duurzame groene energie van BECO.

Voorzitter Wim van Driel vertelt dat het inventariseren, conserveren en digitaliseren van zaken die de moeite waard zijn om te bewaren voor de toekomst en het nageslacht de belangrijkste taken zijn van HKK De Nistelvorst. "Daar houden onze leden zich mee bezig. Het is belangrijk om waardevolle informatie te bewaren en beschikbaar te houden voor de toekomst".
Er is een eigen ruimte, het Heemgebouw op Maxend 3 in Nistelrode. Dit gebouw is beter bekend als ‘de oude kleuterschool’ en wordt door de heemkundekring van de gemeente Bernheze gehuurd.

"We moeten uiteraard zelf voor energie zorgen. Bij de commerciële partijen konden we moeilijk tot een contract komen. Toen bleek bij een vergelijking bij de Consumentenbond dat de kosten bij BECO zeker niet hoger waren, was de keuze snel gemaakt. We gingen voor duurzame groene energie van deze locale energiecoöperatie en konden zonder problemen geruisloos overstappen. BECO is een perfecte flexibele partij die helemaal bij ons gedachtegoed aansluit en die we voor alle verenigingen in Bernheze zouden willen aanraden", zegt Wim. "Én omdat we ook een vereniging zijn voor de gemeenschap in Bernheze, zijn we blij dat we deze stap hebben kunnen zetten en zodoende samen met BECO ons steentje voor een betere wereld kunnen bijdragen".