Het Bernhezer bedrijfsleven wordt groener.

19 september 2016 (week 38 2016)

De Samenwerkende Ondernemersverenigingen Bernheze kiezen voor windenergie en besparen fors.

Bernheze - Elektriciteit en gas collectief inkopen blijkt voor de aangesloten leden van de ondernemersverenigingen in Bernheze een goede manier te zijn om fors te besparen op hun energierekeningen. Al jaren kopen de ondernemers via de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Bernheze en het Energiebureau Cinergie uit Uden hun elektriciteit en gas in, natuurlijk is dat voortaan groene energie!

Op 11 juli zijn voor de periode 2018-2019 nieuwe elektriciteitscontracten afgesloten voor 240 bedrijfspanden, op het moment dat de energieprijzen op het laagste punt ooit stonden. Sindsdien stijgen de prijzen als gevolg van economisch herstel. “Het afgesloten contract leverde een besparing op van ruim 20% voor alle deelnemers”, aldus Dave Lusthof van Cinergie. Samen met een werkgroep van ondernemers uit Bernheze, werd door Cinergie een aanbesteding uitgevoerd en uiteindelijk is gekozen voor ENGIE als leverancier van groene elektriciteit, afkomstig van Europese windmolens. Met deze groene stroom sluit Bedrijvig Bernheze mooi aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.

Groen is de kleur
Niet alleen voor elektriciteit is gekozen voor duurzaamheid, ook voor gas is een mooi contract afgesloten voor de periode 2019-2020. En of dat niet genoeg is, buigt de SOB zich momenteel over het duurzaam verwerken van afval voor de aangesloten bedrijven. Als eind 2016 het huidige contract afloopt, wil het SOB komen tot een nieuw contract, dat meer duurzaamheid garandeert en dat gaat lopen tot 2020. Uiteraard is er ook gekeken naar onze lokale energie coöperatie BECO, maar de tarieven lopen momenteel nog teveel uiteen.

Ook profiteren
Leden van de vijf ondernemersverenigingen in Bernheze die nog niet meedoen aan Energie Inkoop Bernheze en interesse hebben in aantrekkelijke voorwaarden en duurzame energie, kunnen contact opnemen met Dave Lusthof op 06-20424621 of via d.lusthof@cinergie.nl.
Nog geen lid van een ondernemersvereniging? Dan is dit wellicht het juiste moment om lid te worden en niet alleen te profiteren van de aantrekkelijke contracten, maar ook gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van de vijf ondernemersverenigingen van Bernheze en zinvolle informatie en activiteiten die het gemakkelijk maken om nieuwe contacten te leggen binnen de vereniging.
Voor meer informatie over het lidmaatschap van een van de vijf ondernemersverenigingen:
W. M. van der Heijden, Email: info@so-bernbeze.nl.

Quote: ‘Duurzaamheid en contacten via de ondernemersverenigingen van Bernheze’