10 jaar Bouwservice voor Hein Korsten: 'Ik had het niet anders gewild.'

3 oktober 2016 (week 40 2016)

Heeswijk-Dinther – Kwaliteit, veel ervaring, passende ideeën en goede specialisten die samenwerken, allemaal redenen waarom Hein Korsten zijn werk vooral in Heeswijk-Dinther kan plannen: “Hier in het dorp houden we elkaar aan het werk, het word je gegund. Dat is het mooiste wat er is.” En waarom zou je van ver halen wanneer het dichtbij is. Bouwservice Hein Korsten biedt een totaalpakket, met het grote voordeel voor de klant: één contactpersoon.


Hein werkte als timmerman in dienst bij zijn werkgever, maar hij deed het werk van een uitvoerder en dat ging hem goed af. Dit zou hij ook als zelfstandig ondernemer kunnen, was zijn mening. Tien jaar geleden werd deze gedachte realiteit en begon hij als zzp-er. Intussen zijn er door Hein in de Fokkershoek vele bouw- en verbouwingswerkzaamheden bedacht, uitgewerkt en voorbereid voor de klanten en zijn vrouw Elle doet de administratie. Hein houdt zich bezig met nieuwbouw, verbouw, opbouw, montage, renovatie en onderhoud van woningen en (bedrijfs)gebouwen.

Specialisten
“Als aannemer doe ik het timmerwerk en veel ruw metselwerk en werk ik samen met een ploeg van vaste ondernemers. Door de voortdurende samenwerkingen weten we wat we aan elkaar hebben”, gaat Hein verder, “een goed netwerk van professionals is noodzakelijk voor een betrouwbare, goede fundering als zzp-er.”


Mantelzorgwoningen
Ook voor grote projecten kunt u bij Bouwservice Hein Korsten terecht, hij werkt vaak samen met een andere bouwservice in Heeswijk-Dinther, zo wordt het nooit teveel en kunnen ze topkwaliteit blijven leveren. “Een van de mooiste opdrachten was een mantelzorgwoning, waarbij een kantoor voor de zoon op de bovenverdieping moest komen. Dat is echt geweldig geworden!” vertelt Hein. De passie komt tevoorschijn als hij het over specifieke projecten heeft, waarvoor hij vanaf de vraag tot aan de planning van alle specialisten, het totaalplaatje regisseerde. “Mantelzorgwoningen vragen vaak extra meedenk- en improvisatievermogen, omdat vanuit een bestaande bouw gewerkt wordt, wat precies moet passen aan de nieuwe bouw. De uitdaging om een creatieve oplossing/mogelijkheid te vinden is heel mooi.”
Deze tien jaren lijken omgevlogen en wat de toekomst zal brengen, van hem mag het blijven zoals het gaat. En hoopt dat veel mensen blijven komen voor advies of hun bijzondere bouw.


quote: 'De passie komt tevoorschijn als hij het over specifieke projecten heeft’