'Met BECO kunnen we samen iets realiseren'.

31 oktober 2016 (week 44 2016)

Het was voor Maja van Houting uit Nistelrode niet zo moeilijk om lid te worden van BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie. Destijds was ze het 100ste lid van BECO. Enkele jaren geleden is ze gestart met het Centrum MAIA, waarbij bewustwording hoe je in het leven staat en hoe je daarmee omgaat centraal staat. De link ligt voor de hand: “hoe ga je om met energie en kijk je ook naar de wijze waarop energie verkregen wordt.” Dat is ook de reden dat Maja duurzame, 100% groene energie van BECO afneemt.

In het Centrum MAIA werkt Maja van Houting met een heel team en zijn ze bezig met een divers aanbod aan uiteenlopende trainingen, lessen en workshops, maar ook energetisch werk en reizen naar Engeland en Ierland. “Bij alles staat bewustwording centraal”, zegt Maja. “We zullen met zijn allen beter moeten zorgen voor de aarde en het mooie is, dat onze natuur alles biedt wat we daar voor nodig hebben.” Haar kinderen, een zoon en dochter, waarvan de zoon nog thuis woont, probeert ze ook mee te geven om bewust met energie om te gaan, zodat ze ook leren een steentje bij te dragen.

Een kernwoord bij Centrum MAIA is 'Samen'. “Dat is ook wat BECO bijzonder maakt” zegt Maja: “samen zijn we sterk, samen kunnen we iets realiseren.” Maja is er groot voorstander van om gebruik te maken van de grootste krachtbron die er is, de zon. Haar wens is dan ook dat er een samenwerking met Woonmaatschappij Maasland en de bewoners mag ontstaan om ook huurwoningen te voorzien van zonnepanelen. “Voor mijn gevoel is BECO goed op weg en blijven er hopelijk ook in de toekomst mooie initiatieven ontstaan. Dit zou er een van kunnen zijn”, zegt ze tot besluit.