Column Beco : 'Lokale initiatieven zoals BECO en glasvezel zijn mooie dingen'.

14 november 2016 (week 46 2016)

Hans en Thea de Visser wonen al jaren in Heeswijk-Dinther, sinds enige tijd in een appartement in het centrum. Hans (69) is al vanaf het allereerste begin bij BECO betrokken. Zo'n lokaal initiatief als de Bernhezer Energie Coöperatie spreekt hem erg aan. Onlangs zijn ze ook overgestapt van energiemaatschappij en krijgen nu duurzame energie van BECO. De stroom die ze nu van BECO gebruiken komt voor 100% van wind en zon. De meest duurzame en groenste stroom van Nederland.

Hans is als voormalig directeur van een bouwbedrijf al jaren bezig geweest met duurzaamheid, duurzaam bouwen en energiemaatregelen. Destijds was zijn bedrijf ook sterk betrokken bij het bouwen van de duurzaamste wijk in Uden. Het uitgangspunt van BECO, dat 'de groenste stroom de stroom is die je niet gebruikt', kan hij volledig onderschrijven. Ook in de situatie thuis hebben Hans en Thea maatregelen getroffen. Er liggen al geruime tijd zonnepanelen op het dak voor eigen groene stroom en binnenshuis wordt met domotica zuinig licht aangestuurd.

“Het is allemaal niet zozeer onderwerp van gesprek in huis”, zegt Hans, “we doen het gewoon, niet overdreven maar wel bewust. Zo zijn we ook niet voor de prijs overgestapt naar BECO, maar omdat we groene stroom wilden hebben”. Zijn ervaringen met BECO zijn heel positief, “het is een fantastisch initiatief en ik heb hele goede en prettige contacten met de klantenservice”, aldus Hans. “En als ik het dan toch mag zeggen, wil ik iedereen oproepen om ook mee te doen met BECO”, zo besluit Hans, met erachteraan... “en ook met glasvezel, nu hebben we de kans.”