Na glasvezel nu ook duurzame groene energie van BECO

9 januari 2017 (week 02 2017)

Theo en Vera van Overbeek uit Loosbroek geloven sterk in de kracht van lokale initiatieven. Dat is ook de reden dat ze zijn aangesloten bij BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie. Samen zijn we sterk en kun je veel bereiken. Dat is ook de reden dat ze duurzame groene energie van BECO afnemen. Theo is een van de grote trekkers om glasvezel in Bernheze voor iedereen mogelijk te maken. Dat gaat nu gebeuren stelt Theo tot genoegen vast. "Ook omdat we samen sterk zijn".

Aan de Achterdonksestraat hebben Vera en Theo, samen met de kinderen Noor, Wouter en Bart, altijd al duurzaam willen leven. Eigen biologische groenten kweken en zuinig omgaan met energie is vanzelfsprekend. De kinderen zijn inmiddels enkele jaren deur uit. Theo (73), voorheen werkzaam als docent Maatschappijleer, en Vera (69), voorheen werkzaam in de wijkverpleging, zijn heel bewust gericht op samenlevingsaspecten die mensen dichtbij raken. Milieu en duurzaamheid maken daar nadrukkelijk deel van uit. Maar ook komt dat tot uiting door tijd te besteden aan mantelzorg, sociale duurzaamheid.

Het was volgens Theo een logische stap om lid te worden van BECO. "Ik heb de oprichting van BECO van dichtbij meegemaakt omdat we geloven in dergelijke vormen. Coöperaties bestaan al lang en als het goed opgezet is hebben we daar het meest in te vertellen. Dat is belangrijk", zegt Theo.
Hij vervolgt: "nu ook ons contract afliep bij Greenchoice, zijn we per 1 januari voor ongeveer dezelfde prijs overgestapt naar de lokale coöperatie BECO. Dat is in de lijn van een energieneutraal Bernheze dat ook de gemeente nastreeft. Stroom van een lokale energieproducent past daarin natuurlijk". En het liefst zouden Theo en Vera, samen met zoon Wouter, een veldje met zonnepanelen aanleggen op eigen grond.