Column Beco: Udo Waltman van SGS Search over Duurzaamheidsmarkt 8 april

27 maart 2017 (week 13 2017)

Op zaterdag 8 april is de Bernhezer Dag van de Duurzaamheid met een Duurzaamheidsmarkt van 13.00 tot 17.00 uur op het terrein van Search aan de Meerstraat 7 in Heeswijk-Dinther. Het daar gevestigde bedrijf SGS Search is één van de organisatoren. Bedrijfsdirecteur Udo Waltman ziet het graag als een lokale laagdrempelige activiteit waar je leuke ideeën op kunt doen. "SGS Search werkt er graag aan mee en stelt ook haar bedrijfsruimte beschikbaar". 

"Om initiatieven te tonen, vraag en aanbod aan elkaar te koppelen en vooral ook om te laten zien hoe gaaf duurzaamheid is" zegt Udo Waltman van SGS Search mee te werken aan deze Duurzaamheidsmarkt. "Daarmee geven we mensen met een initiatief, klein of groot, een podium en krijgen we meer enthousiasme voor duurzaamheid. Voor inwoners en bedrijven is het zeker interessant om de Duurzaamheidsmarkt te bezoeken. Het is een lokale activiteit, die je laagdrempelig kunt bezoeken en je doet er altijd leuke ideeën op", zegt Udo. 

Ook SGS Search heeft vergaande ambities op het gebied van duurzaamheid. Aan klanten worden duurzame diensten aangeboden om milieubelasting te minimaliseren. Er wordt geïnvesteerd in duurzame gebouwen, duurzaam transport en meer van dat soort zaken. Search is van oudsher in Heeswijk-Dinther gevestigd en de directie is van mening dat het bedrijf een lokale verantwoordelijkheid heeft en daarom graag een steentje bij draagt.  Het is volgens de directeur "de onderneming eigen om verder te kijken, de lat hoog te leggen en nieuwe mogelijkheden te verkennen".  

Udo geeft aan dat het de eerste keer is dat een dergelijke lokaal initiatief zo wordt opgepakt."Alleen dat is al een succes en we hopen dit de komende jaren uit te kunnen gaan bouwen. Vooral toegankelijk en vol nieuwe inspiratie", aldus Udo Waltman. 

Duurzaamheidsmarkt op 8 april bij SGS Search in Heeswijk-Dinther
Samen met BECO, SGS Search, Rabobank en ZLTO organiseert de gemeente op 8 april de Duurzaamheidmarkt.
Een evenement waarbij tal van organisaties en bedrijven die iets met duurzaamheid doen zich presenteren. In een gezellige ontspannen sfeer kunnen er ideeën opgedaan worden. De toegang is gratis.

Initiatiefnemers die wat willen laten zien kunnen nog aanmelden:c.derikx@bernheze.org.