Column Beco : Straks ook duurzame energie van BECO

1 mei 2017 (week 18 2017)

In de bestaande woning van Fred en Marlies Lennings hebben ze niet zoveel mogelijkheden om meer duurzame maatregelen te realiseren. Voor zonnepanelen staat de woning aan de Mgr. Dubbelmanstraat in Heeswijk-Dinther niet gunstig genoeg. Ze zitten  nu nog vast aan een energiecontract waar ze vanaf willen om snel over te kunnen stappen naar de Bernhezer Energie Coöperatie als klant voor duurzame energie. BECO staat garant voor 100% duurzame energie van eigen bodem. 

Fred (69) en Marlies (70) werkten allebei in het onderwijs en zijn nu ruim zes jaar met pensioen. Nu wonen ze met z'n tweeën, vroeger met zonen Freddy en Jaap die beiden inmiddels boven de veertig zijn. Fred en Marlies: "We hadden het toen niet zo vaak over energie en besparingen. Het ging wel eens over kleine besparingsmogelijkheden en ons huis is vanaf het begin goed geïsoleerd, veel meer was er niet mogelijk. Zonnepanelen lukt niet omdat we te weinig zon krijgen op ons dak. Als we nu nieuwe apparaten en lampen kopen kijken we vooral naar energiezuinige kenmerken. Zo hebben we ook een hybride auto gekocht." 

Vanaf de start van BECO als lokale energiecoöperatie zijn Fred en Marlies lid geworden. "We steunen BECO omdat we het gezamenlijk inkopen en produceren van energie op plaatselijk niveau een goede zaak vinden. Bovendien is ook het bewust maken van ons gedrag over energiegebruik en duurzaamheid een doelstelling van BECO wat ons aanspreekt. We volgen de ontwikkelingen en zodra ons huidige energiecontract voorbij is worden we ook klant bij BECO. Dan weten we zeker dat we de meest duurzame energie krijgen die er is en het is gegarandeerd betrouwbaar".