Column Beco

26 juni 2017 (week 26 2017)

HEESCH - Bernheze mee energieneutraal maken en dat de straatverlichting werkt op groene duurzame energie van BECO zijn voor Freddy Slaats belangrijke initiatieven. Zelf is hij lid en klant van BECO en neemt al enige tijd voor zijn woning energie af van de Bernhezer Energie Coöperatie. BECO staat garant voor 100% duurzame energie van eigen bodem.

Freddy (56) woont aan de Lage Wijsstraat in Heesch en werkt in het magazijn bij een installatiebedrijf. Op het werk gaat het vaker over het energieverbruik, de opbrengst van zonnepanelen en de software daarbij om te zien wat het verbruik en de opbrengst is. Thuis heeft Freddy een tiental zonnepanelen liggen sinds 2013. "Dat bevalt prima en via het programma Plugwise houd ik het verbruik van gas en stroom ook bij", zegt hij. "De keteltemperatuur kan bij mij ook omlaag omdat ik gebruik maak van vloerverwarming."

Vanaf het begin is Freddy lid van BECO. Nu neemt hij ook al enige tijd groene duurzame energie af van BECO. "Dat bevalt goed. De prijs is zeker niet hoger. Er zijn ook leveranciers die korting geven of iets extra's geven maar dan heb je geen garantie voor groene energie." De ervaringen van Freddy met BECO zijn dus goed waarbij zeker ook meespeelt dat het een leverancier uit Bernheze is. Dichtbij huis en goed aanspreekbaar als dat nodig is. "De overstap van Essent naar BECO is ook heel eenvoudig gegaan", zegt Freddy. "Bij mijn vorige leverancier kreeg ik wel wat meer informatie over het gebruik, dat vond ik wel prettig maar ik heb begrepen dat dit bij BECO ook gaat gebeuren."