Annemieke van der Wielen; vrijwilliger bij BECO met veel energie

2 oktober 2017 (week 40 2017)

Heesch - Sinds een paar jaar zet Annemieke van der Wielen zich als vrijwilliger in voor BECO, de lokale Bernhezer Energie Coöperatie in Bernheze. Bestaande en nieuwe klanten krijgen rechtstreeks met haar te maken als het gezicht van BECO bij de klantenservice. Als coöperatie maakt BECO zeker geen winst. De coöperatie is van en voor de leden. Als er positieve opbrengsten zijn worden die weer binnen de gemeenschap benut. 

Door haar man Jos, penningmeester van BECO, is Annemieke (51) betrokken geraakt. Samen hebben ze vier kinderen waarvan er nog twee thuis wonen. “We proberen zelf ook duurzaam bezig te zijn, we hebben zonnepanelen, ledlampen, gaan vaker met de fiets en scheiden het afval”, zegt Annemieke. “We hebben een grote tuin en kippen, daarom hebben we een compostbak van pallets gemaakt in het kippenhok. In deze compostbak gaat al het tuinafval en het groenafval uit de keuken. Onze kippen zijn daar erg blij mee. De bijeenkomst van BECO waarop Marjan Minnesma sprak, was toch voor ons en velen een echte eyeopener. Wij moeten ons gedrag veranderen willen we voor de kinderen straks ook nog een leefbare wereld behouden!” 

Klantenservice
Het werken voor BECO bevalt Annemieke wel. “Een goede klantenservice is heel erg belangrijk”, zegt ze. “Ik doe mijn best om de klanten telefonisch en met mailtjes zo goed mogelijk te helpen met hun vragen over groene duurzame energie. Ik zorg ook voor de energiecontracten. Als mensen het telefonisch of digitaal lastig vinden dan maak ik een afspraak. Dat persoonlijke contact vinden mensen ook nog erg prettig. De jaarafrekening kan soms wat ingewikkeld zijn. Ik nodig mensen dan uit en met een kopje koffie kun je dan uitleggen hoe de nota is opgemaakt”.   

Duurzaamheid
Wat Annemieke opvalt is dat heel veel klanten van BECO zelf vaak al erg bewust bezig zijn met duurzaamheid! De overstap naar 100% duurzame energie van eigen bodem past daar goed in. De prijs is niet van het grootste belang maar speelt wel mee. “Ik  zeg er altijd bij we zijn niet altijd de goedkoopste, maar wel de groenste! 100% Nederlandse groene energie. Grote energiemaatschappij leveren vaak geen groene Nederlandse energie. Het vastrecht is bij ons wel goedkoper dan bij andere maatschappijen. Dat is toch een belangrijk punt om mee te nemen als mensen de prijzen gaan vergelijken. 

Overstappen
Soms zijn mensen bang voor de overstap, want ze denken dan dat de stroom eventjes helemaal uit gaat. BECO is wel niet zo groot maar de stroom gaat nooit uit. Alleen wordt er geswitcht van energiemaatschappij en daar merkt de klant/consument niets van”. De overstap naar BECO kost weinig moeite en is zo geregeld.

Een laatste oproep wil Annemieke nog doen. “Extra handen/hulp bij de klantenservice zou erg fijn zijn! Dus als iemand na het lezen van dit artikel mij daarbij kan helpen, heel graag”.