Zeggingskracht in brons

19 februari 2018 (week 08 2018)

Overzicht van beelden van Jet van Zijl

BERNHEZE - Jet van Zijl is geen onbekende in Bernheze. Diverse mensen hebben beelden van haar in huis. In veel bedrijven in en rond Bernheze staat of hangt werk van haar. Zij ontwierp de awards voor het Bernhezer Business Event. In Nistelrode staan twee door haar ontworpen monumenten: het beeld op de openbare begraafplaats en het monument in de Molukse wijk. En bij veilingen voor het goede doel zorgden haar beelden in het verleden vaak voor recordopbrengsten. Nu is er een boek uit met een overzicht van haar werk, 'Zeggingskracht in Brons'.

Goed beeld van ontwikkeling
In dit boek staan niet ál haar beelden, maar het geeft de lezer een goed beeld van haar werk en haar ontwikkeling als beeldend kunstenaar tot nu toe. Het begint met een overzicht van haar interpretaties van klassiek werk en portretten in opdracht. Dan volgt een reeks symbolische beelden die zij maakte voor bedrijven en instellingen. Daarna wordt uitvoerig aandacht besteed aan de series met haar vrije werk, waarmee zij ook landelijke bekendheid verwierf: de Meisjesserie, de serie Handelingen en de beelden rond de thema’s Verlies & Rouw en Man & Vrouw.

Gedichten van Frank van den Dungen
In dit boek is bij elk beeld uit de series met vrij werk en bij de latere opdrachten telkens ook het bijbehorende vijfregelige gedicht van Frank van den Dungen opgenomen. Het boek is een hardcover uitgave die in full color is uitgebracht door uitgeverij Duvinci. Het boek meet 21 x 21 centimeter, telt zo’n 80 bladzijden en is voor € 25,- te koop bij Boekhandel Ceelen in Heesch. Je kunt het ook bestellen via een mailtje naar info@duvinci.nl.