Duurzaamheidsmarkt samen met BECO

2 april 2018 (week 14 2018)

BERNHEZE - De Bernhezer Dag van de Duurzaamheid met een Duurzaamheidsmarkt van 13.00 tot 17.00 uur vindt plaats op zaterdag 7 april op het terrein van Search aan de Meerstraat 7 in Heeswijk-Dinther. BECO, de Bernhezer Energie Coöperatie is wederom een van de organisatoren. 

Kraampjes, workshops en presentaties staan op het programma op deze Dag van de Duurzaamheid. “Er zijn steeds meer initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Ook in Bernheze wordt er flink aan getrokken”, zegt Peer Verkuijlen, voorzitter van BECO. Samen met BECO en de gemeente Bernheze is bereikt dat alle straatverlichting in Bernheze op groene stroom werkt. Onlangs startte een project samen met een veehouder aan de Liniedijk om zonne-energie op te wekken waarbij burgers en bedrijven panelen aan kunnen schaffen en het dak van de stal mogen gebruiken. Ook is BECO medeleverancier van de groenste stroom in Nederland. Het aantal klanten groeit.

"Bij BECO is me vooral opgevallen dat je veel van elkaar kunt leren. Met zo'n lokale coöperatie is het allemaal dichterbij en tastbaarder, je doet het met en voor elkaar", zegt Verkuijlen. 

Duurzaamheidsmarkt op 7 april bij SGS Search in Heeswijk-Dinther
BECO, organiseert samen met SGS Search, Rabobank, ZLTO en de gemeente op 7 april de Duurzaamheidmarkt. Tal van organisaties en bedrijven die iets met duurzaamheid doen zullen zich presenteren. In een gezellige ontspannen sfeer kunnen er ideeën opgedaan worden. De toegang en de koffie zijn gratis.

Foto's Michel Roefs