Column Beco: Klimaat en Anti revoluties

15 april 2019 (week 16 2019)

Zowel in de politiek als op tv blijkt de opkomst van de anti klimaat revolutie. Men ziet andere uitdagingen, dichter bij huis, waar prioriteit aan moet worden gegeven boven duurzaamheid en een beter milieu.

De afgelopen tijd zien we een stijging in reacties die haaks staan op de duurzaamheidsrevolutie die gaande is. De actualiteiten in het nieuws geven de nodige aandacht aan deze beweging. Helaas is niemand echt onafhankelijk en hebben zowel voor als tegenstanders graag nieuws in beeld dat een eenzijdig mooi plaatje schetst. Met het uitbrengen van een stem heeft iedereen daar vorige maand zelf een keuze in gemaakt.

Veel geld uitgeven om minder CO2 uitstoot teweeg te brengen is één bezwaar van deze nieuwe beweging, maar gelukkig hoeft dit ook helemaal niet!

De Bernheze Energie Coöperatie levert groene stroom, maar dat is niet de belangrijkste reden waarom we zo actief zijn. Het draait vooral om bewustwording en onafhankelijkheid voor onze eigen gemeente. We willen laten zien dat het heel eenvoudig aangepakt kan worden om comfortabeler en goedkoper te wonen en leven. Dat je dan ook meer duurzaam bent is voor sommige van ons heel belangrijk en voor andere een bijzaak. En dat is OK!

Dit doen we bijvoorbeeld door diensten aan te bieden die je energiegebruik inzichtelijk maken en je helpen om thuis heel eenvoudig met minder maandelijkse kosten meer woongemak te hebben, zoals de energiekoffer. Help mee met een comfort en kosten revolutie in jouw eigen huis en de hele gemeente!