Column Beco: De nieuwe Bernheze postcoderoos gaat van start!

29 april 2019 (week 18 2019)

HEESWIJK-DINTHER - We hebben een nieuw zonnestroomproject aan De Morgenstond 37. Met dit project worden 160 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van Van Zutphen Elektro, zonneklaar voor inwoners van Bernheze.

De eigenaren van Van Zutphen Elektro hebben hun dak ter beschikking gesteld aan de BECO. De installatie van 160 panelen komt neer op een totaal geschatte opbrengt van 43.520 KWh per jaar! BECO splitst de zonnepanelen op in ‘BECOdelen’ a 100 wattpiek. Op dit dak komen dus 512 ‘BECOdelen’ beschikbaar voor lokale afname.

Met de regeling wordt het opwekken van duurzame elektriciteit mogelijk gemaakt voor inwoners van Bernheze die geen eigen geschikt dak hebben. Zo kan iedereen ‘BECOdelen’ van de coöperatie kopen en vervolgens kan over deze opgewekte stroom op de eigen energierekening vijftien jaar lang korting toegepast worden.

Iedereen investeert gezamenlijk vooraf in de zonnestroominstallatie. Alle investeringen bij elkaar zijn voldoende om de aanschaf te financieren. Je kunt deelnemen vanaf 1 ‘BECOdeel’ tot maximaal 100 ‘BECOdelen’.

Met de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel de ‘postcoderoosregeling’, krijgen deze leden van de coöperatie een energiebelastingkorting voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit op de eigen energienota. Deze belastingkorting bedraagt in 2019 bijvoorbeeld al € 0,1193 per kWh inclusief BTW. De belastingkorting wordt gegarandeerd voor een periode van vijftien jaar.

Natuurlijk gaan we daarnaast uit van een rendement, maar misschien is het belangrijkste, dat je bijdraagt aan duurzame energie in onze eigen buurt. Ga naar onze website en klik op 'nieuw Postcoderoosproject' bovenaan de site.