Column Beco: Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner

2 september 2019 (week 36 2019)

Na enkele jaren waarin de subsidiepot voor isolatie leeg was is er nu weer subsidie beschikbaar om jouw woning in een beter jasje te steken. Ben je woningeigenaar en wil je voor je woning minimaal twee energiebesparende (isolerende) maatregelen uitvoeren? Dan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner nu weer mogelijk. 

Deze subsidie vraag je aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, www.rvo.nl. Daar vind je ook hoe hoog de subsidie van de verschillende ingrepen precies is.

Je komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning je eigendom én hoofdverblijf is of als deze je hoofdverblijf wordt na renovatie.  

De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt tot en met 31 december 2020. Daarnaast kun je de subsidie aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. Deze subsidie kun je aanvragen vanaf 2 september 2019. 

De energiebesparende maatregelen waaruit je kunt kiezen zijn: isolatie voor de spouwmuur, gevel, dak, zolder of vlieringvloer, bodem en HR++ of HR+++ glas. (in combinatie met nieuwe isolerende kozijnen)

Op de website van milieucentraal vind je meer informatie en uitleg over energiebesparende maatregelen. (www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/

Meer over ons
BECO is een groep enthousiaste vrijwilligers met als doel Bernheze energieneutraal te maken, iedereen echte groene energie te leveren en waar nodig duurzame maatregelen te promoten. De kracht van BECO is het team van vrijwilligers. Ieder lid kan een advies door derden laten uitwerken en gratis door BECO laten beoordelen.