Column Beco: Let op je postcode

11 november 2019 (week 46 2019)

BECO legt de laatste hand aan het verwezenlijken van postcoderoosproject De Morgenstond 37.

Deelname aan dit project is uitsluitend bestemd voor inwoners van Bernheze, woonachtig op een adres met een postcode beginnend met 5384, 5388, 5471, 5472, 5473 of 5476. Deze bewoners nodigen we dan ook uit om op 28 november om 19.30 naar CC De Wis in Loosbroek te komen. BECO geeft dan uitleg over de inhoud van dit project en hoe je als bewoner van Bernheze mee kunt doen. 

Genoeg stroom voor 20 huishoudens
Natuurlijk is het belangrijk om eerst je eigen dak vol te leggen. Maar als dat niet mogelijk is, dan is meedoen aan een postcoderoosproject een welkome invulling. De eigenaren van Van Zutphen Elektro hebben hun dak ter beschikking gesteld aan BECO. Op dit dak gaan we zonnepanelen plaatsen met een geschatte jaaropbrengst van 43.520 KWh. Deze opbrengst is goed voor ongeveer twintig huishoudens. 

Samen investeren
Iedereen investeert gezamenlijk vooraf in de zonnestroominstallatie. Alle investeringen bij elkaar moeten voldoende zijn om de aanschaf te financieren. Je kunt deelnemen vanaf 1 ‘BECOdeel’ tot maximaal 100. Een 'BECOdeel' levert ongeveer 85 kWh per jaar. Als een huishouden 2400 kWh per jaar gebruikt, dan zijn 24 'BECOdelen' voldoende om dit te dekken. De investering krijg je uitgesmeerd over vijftien jaar terug inclusief een rendement hoger dan een bank je kan geven. 

Informatieavond op 28 november
Hoe het allemaal precies werkt gaan we op donderdagavond 28 november in heldere taal, ondersteunt door beelden, uitleggen. Stuur een mail naar welkom@onsbeco.nl met je aanmelding, zodat wij weten met hoeveel belangstellenden we rekening moeten houden.  

Nieuw postcoderoosproject 'De Morgenstond 37' in Heeswijk Dinther. Investeer vanaf € 123,- in je eigen BECOdeel. Ruim vijftien anderen gingen je al voor!