Installatiebedrijf Van Grinsven ondersteunt klanten in de energietransitie

18 november 2019 (week 47 2019)

HEESCH - De energietransitie is in volle gang. Hierdoor is er behoefte aan een partij die duurzaamheid in de praktijk brengt in woningen en bedrijfspanden – een installateur die warmtepompen en zonneboilers plaatst. Installatiebedrijf Van Grinsven, gevestigd aan de Vinkelsestraat 22 in Heesch is zo’n partij. 

Zo’n vier jaar inmiddels installeert het bedrijf warmtepompen, vertellen de nieuwe eigenaren Alwin van Lent en Ellen van Lent-Kenter. “Klanten, zowel particulieren als bedrijven, willen in gesprek over duurzaamheid. Ze zijn op zoek naar maatwerkoplossingen.” 

Het installatiebedrijf werkt samen met de Bernhezer Energie Coöperatie (BECO) om deze oplossingen mogelijk te maken. BECO brengt in kaart wat het voorwerk behelst. Zo is een goed geïsoleerde woning belangrijk voor het functioneren van een warmtepomp. Vervolgens verzorgt Van Grinsven de installatie en het onderhoud ervan. Ook radiatoren, zonneboilers, vloerverwarming en ventilatiesystemen kunnen helpen bij energiebesparing en verduurzaming. 

Niet lang in de kou
Maar de installateurs doen veel meer. De onderneming verzorgt de aanleg en het onderhoud van de centrale verwarming van zijn klanten, in dit geval veel particulieren, in een straal van dertig kilometer rondom het bedrijf. Door het afsluiten van een servicecontract zitten ze niet lang in de kou als de verwarming in de koude maanden stuk gaat. Daarnaast vormt loodgieterswerk, denk hierbij aan gas- en watertoevoer en het plaatsen van sanitair, nog steeds een belangrijke pijler van het bedrijf. Dat was al zo toen Alwin er in 1993 begon als leerling installatiemonteur. Hij groeide door tot werkvoorbereider en werd in 2015 mede-eigenaar. Vorig jaar nam hij samen met Ellen het stokje volledig over van eigenaren Tonnie en Tinie van Grinsven. 

Overname en verhuizing
De onderneming verhuisde intussen van de Zoggelsestraat naar de huidige locatie aan de Vinkelsestraat. “Hier hebben we meer ruimte om door te groeien. Het magazijn werd te klein. Ook hebben we nu vijf mensen in dienst in plaats van twee”, vertelt Alwin. Voor hem was de overname een logische stap. “Je kent je klanten en de werkwijze van het bedrijf door en door.” Die werkwijze springt volgens hem boven het maaiveld uit door de servicegerichtheid. Daar ligt de kracht van het bedrijf. “We gaan geen uitdaging uit de weg en lossen de problemen snel op.” 

Van Grinsven Installatiebedrijf 
Vinkelsestraat 22 
5384 SG Heesch 
0412-452072 
info@grinsveninstallatie.nl |
www.vangrinsveninstallatiebedrijf.nl. 

Tekst: Teun Ceelen
Fotograaf: Marcel van der Steen