In Bernheze al vijf jaar lang de groenste stroom in huis van BECO

25 november 2019 (week 48 2019)

De lokale energiecoöperatie in Bernheze, BECO, is er maar wat trots op. Voor het vijfde jaar op een rij kan samen met de landelijke energieleverancier OM Nieuwe Energie gezegd worden dat het de groenste en duurzaamste energieleverancier van Nederland is. Door landelijke organisaties als Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE, wordt elk jaar op basis van grondig onderzoek een lijst samengesteld. Grote energieleveranciers zoals Essent en Nuon komen er slecht vanaf. 

Sinds enkele jaren is BECO als lokale energiecoöperatie druk doende om samen met inwoners van Bernheze bewuster om te gaan met energie. Er wordt sterk ingezet op energiebesparing en het opwekken van eigen energie met zonnepanelen. Dat is nog zeker niet voldoende. Daarom is ook sinds een paar jaar het leveren van energie een belangrijk onderdeel van BECO. En dan moet het natuurlijk 100 procent duurzaam opgewekte energie zijn. 

BECO – OM Nieuwe Energie
Door de samenwerking kan 100 procent duurzaam opgewekte energie geleverd worden. Dat is elektriciteit opgewekt in Nederland door zon en wind. Hoe betrouwbaar is dat? Heel betrouwbaar omdat het toezicht en de beoordeling van organisaties zoals Consumentenbond en Natuur en Milieu streng is. De leveranciers die vaak stunten en zich aanprijzen als de goedkoopste kijken alleen naar de prijs. Waar het vandaan komt is dan niet van belang. Op die manier schiet het niet op met vermindering van onze belasting op het milieu. 

Overstappen
Wil je ook dat jouw stroom is opgewekt op een schone en milieuvriendelijke manier? Stap dan over naar een echte duurzame energieleverancier. Jouw geld gaat dan niet naar vervuilende kolencentrales en je stoot dan veel minder CO2 uit. Sluit aan bij BECO en het zit gegarandeerd goed.

Kijk op www.onsbeco.nl, meem contact op per mail via welkom@onsbeco.nl of bel de BECOlijn, 06-33134848.