Festival Special Starz

17 februari 2020 (week 08 2020)

Een dancefestival voor mensen met een beperking

BEEK EN DONK/BERNHEZE - De eerste editie van het festival Special Starz vindt zaterdag 25 april plaats. Na onderzoek blijkt dat er een grote behoefte is onder deze doelgroep om naar een écht festival te gaan. Echter, de bestaande festivals zijn niet geschikt door teveel drukte, prikkels en ontoegankelijkheid. Het doel van de organisatie is om de bezoekers een onvergetelijke festivalervaring te bieden die volledig op maat aangeboden wordt, zodat zij zich volledig geaccepteerd voelen in onze maatschappij. 

Een jaar geleden zijn Wendy Swinkels, Gusta van de Ven en Marjolein Kluijtmans -  intussen Stichting Special Starz - begonnen om het idee van een dancefestival vorm te geven. Na vele brainstormsessies is festival Special Starz geboren. Maar bij een festival organiseren komt veel meer kijken dan alleen een paar dj's vastleggen. Het inzetten van social media, aankleding, entertainment, EHBO, sfeerbeveiligers en natuurlijk sponsoren vastleggen, want zonder sponsoren zou het festival niet kunnen bestaan. Gelukkig zijn er al veel mensen die het festival een warm hart toedragen. Maar... er is dus nog volop sponsoring nodig!

Het festival, dat plaatsvindt op het terrein van Outdoor Laarbeek in Beek en Donk, hoopt 400 tot 500 bezoekers te trekken. Op het festival zal een aantal dj's draaien, er zijn foodtrucks, er is een dance area en nog allerlei vormen van entertainment meer. Alles is aanwezig om dit festival een onvergetelijk succes te laten worden. Geen betutteling... gewoon een fantastisch dance festival!

Special Starz begint om 15.00 uur en loopt omstreeks 20.00 uur ten einde. Voor meer informatie of voor het bestellen van tickets ga naar www.specialstarz.nl of houd de Facebookpagina in de gaten.

Fotograaf: Marcel van de Kerkhof