Lintjesregen

27 april 2020 (week 18 2020)

Zoals alle jaarlijkse activiteiten en bijzondere gebeurtenissen werd ook de uitreiking van de lintjes onder de loep genomen. Gekozen werd om vrijdag 24 april de jaarlijkse lintjesregen via het videobellen te organiseren. Vijftien inwoners van de gemeente Bernheze werden benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Door de maatregelen rondom het coronavirus belde burgemeester Moorman alle gedecoreerden om dit heuglijke nieuws met hen te delen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Heesch
Mientje Gevers-de Veer, Tineke Oomen-van Moergestel, Antonien van Orsouw-van Venrooij, Truus van Oort-van Bergen en Bert Wijnen

Nistelrode
Jan van den Akker en Wim Timmers

Heeswijk-Dinther
Jan van Eerd, Katja Brooijmans-Habraken, Harry van de Ven, Kees Kuijpers en Riet van der Pol-van den Hurk

Vorstenbosch
Piet van Kessel en Jan Dortmans

Alle gedecoreerden hebben zich jarenlang belangeloos ingezet voor lokale verenigen, geloofsgemeenschappen, KBO-afdelingen en andere mooie initiatieven. Als vrijwilliger zetten zij zich voornamelijk binnen de gemeentegrens van Bernheze in, waardoor zij de graad Lid toegekend kregen.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Peer Verkuijlen uit Heeswijk-Dinther werd als enige benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In welke riddergraad iemand wordt benoemd hangt af van de uitstraling en de betekenis van de maatschappelijke verdiensten. Hebben de verdiensten een meer regionale of landelijke uitstraling, wat bij Peer Verkuijlen van toepassing is, dan wordt vaak de graad Ridder toegekend.

Al meer dan 50 jaar is hij als vrijwilliger actief voor de samenleving. De eerste jaren hadden de jongeren in Heeswijk zijn aandacht. In 1992 was hij medeoprichter van de lokale politieke partij 'Progressief Bernheze' (voorheen PP93). Verder zet de heer Verkuijlen zich jarenlang in als voorzitter van VV Heeswijk, Actief Burgerschap Heeswijk-Dinther en BECO (Bernhezer Energiecoöperatie U.A.). Daarnaast heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van natuurgebied De Maashorst.

Namens DeMooiBernhezeKrant, iedereen van harte proficiat! We zullen dit feestelijke nieuws nogmaals publiceren met de foto's wanneer de lintjes uitgereikt zijn.