Afbeelding

SIS Schoonmaak door het oog van de naald

Sport

UDEN - Als nummer 1 van de competitie werd aangetreden tegen de nummer 3 Ques & Darts in Tilburg. Jean van Erp ging hard onderuit tegen Ruben Legazpi en Eddy Merckx delfde het onderspit tegen Glenn Hofman. Martien van der Spoel en Raimond Burgman wisten hun partijen te winnen en daardoor een gelijkspel te bewerkstelligen.

Vorige week speelde Van Erp zijn slechtste partij van het seizoen, dacht hij. Dit keer was het nog minder en verloor de nummer 2 van SIS kansloos van Ruben Legazpi. Van Erp kwam totaal niet in zijn spel en via 20-3 werd de eindstand van 40-18 bereikt. Eddy Merckx kwam telkens van een achterstand goed terug tegen Glenn Hofman. Met de stand 25-25 maakt Hofman een serie van twaalf en dat was de doodsteek voor Merckx, 40-34.

Martien van der Spoel vertrok goed uit de startblokken en haperde even op 35 caramboles. Daardoor kon Huub Wilkowski nog bijna terugkomen. Gelukkig maakte Spoel op tijd een eind aan de wedstrijd, 36-40. Raimind Burgman keek in de laatste fase van de wedstrijd ook tegen een achterstand aan, maar had een zeer sterk slot. Met 33-33 maakte Raimond uit met zeven en Soumagne mist de aquit, 33-40

Met nog twee wedstrijden op het programma komend weekend wordt de ranglijst nog steeds aangevoerd met een gelijk aantal punten met Eekhoorn. Zaterdag 11 mei de thuiswedstrijd tegen Dekker Keukens om 13.00 uur in Uden. Zondag 12 mei uit naar Sprundel. Dan kan de balans worden opgemaakt wie tegen wie speelt in de play-offs.